Kommande Tjejskytte

Kommande Tjejskytte


Kommande tjejskytte våren och hösten 2019

Torsdag 7 november 


Tema: Ballistik, praktiska råd och tips - Val av kula samt inskjutning.


Karl Eklund och Fredrik Bengtsson kommer och håller i temat som startar kl 18.00 och går igenom vad man ska välja för kula, vilka kriterier som man bör ta hänsyn till när man skjuter in sin bössa, detta så oerhört viktiga moment.

Att ha en väl inskjuten bössa är ett absolut måste varje gång man ska jaga och det räcker inte att ha skjutit in sin bössa en gång med jaktammunition, helst ska man kontrollskjuta sin bössa före varje jakt.


Hur skjuter du in din bössa?
Även om man inte jagar utan mest träningsskjuter med träningsammunition är det viktigt att bössan tar där det är tänkt, annars ger inte träningen den respons som den ska!


Vi få först en teoretisk genomgång av Karl och Fredrik på hur inskjutningen går till, sen får vi se det praktiskt också.

Torsdag 5 december 

Tema: Vård i det vilda - första hjälpen för jägare och hund


Mathias Johansson från Svenska Jägareförbundet kommer och håller i temat Vård i det vilda kunskap vi alla bör ha men en kunskap som vi hoppas  aldrig behöva använda!


– Jag har sedan jag började min jägarbana samt mitt engagemang i Svenska jägareförbundet förundrats över jägarkårens många gånger bristfälliga förberedelser inför eventuell sjukdom eller skada i skog och mark. Kanske beror detta på min bakgrund som yrkesverksam inom svensk hälso- och sjukvård i ett antal olika roller.

Att vi som jägare hamnar i en situation där vi själva, en jägarvän, eller våra hundar drabbas av en akut sjukdom eller skada är de fakto ganska stor. Tyvärr handlar det nog inte om, utan mer om när det kommer ske.

Men vad gör vi då?

Vad har vi förberett i förväg och hur hanterar vi den akut uppkomna situationen. I kursen ”vård i det vilda” får man grundläggande kunskaper om både akuta skador, sjukdomar och omhändertagande av både människa och hund, samt en grundläggande HLR (Hjärt & Lungräddningsutbildning).


Traditionellt julmingel med glögg och pepparkaka har vi också denna sista gång på hösttjejskyttet.


Skyttet  i skjutbiografen under kvällen är bara för tjejer och det sker lugnt och avskilt inne i skjutbiografen med 4 tjejer i var skjutgrupp.
Men vill din respektive eller någon annan vän, tjej eller kille följa med är de också hjärtligt välkomna till temat som startar ca 18.00.

Välkommen att delta i endast temat och det kostar inget!